C. en J. Markus & Zn. B.V., aannemersbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw C. en J. Markus & Zn. B.V., aannemersbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw
C. en J. Markus & Zn. B.V. - Verleden

Medio jaren 50 is het bedrijf ontstaan. Vanuit Aalsmeer verrichtte C. Markus samen met zijn zoon Jan al het schouwklaar maken van watergangen, later komen de zoons Cees en Jan ook in het bedrijf en dan vanuit een romnyloods aan de Noorderakerweg in Amsterdam.

En daar wordt de oudste zoon van Cees ook medefirmant, vier jaar later worden ook de jongste zoon van Cees en de zoon van Jan Markus medefirmant.

I.v.m met stadvernieuwing van de Gemeente Amsterdam moesten we weg van de Noorderakerweg. We verhuizen naar de Osdorperweg 697 te Amsterdam. In 1988 wordt daar eerste paal geslagen van onze huidige locatie.

In de jaren 90 nam Jan Markus om gezondheidsredenen afscheid van het bedrijf en toen in 2002 zijn broer Cees 65 jaar werd is ook hij gestopt. Vanaf dat moment wordt de Firma omgezet in een BV.

C. en J. Markus & Zn. BV wordt nu volledig geleidt door de zoons, een naamsverandering was niet nodig, geheel volgens de traditie heten de zoons van Cees, Jan en Cees en de zoon van Jan heet Jan!


Klik voor vergroting

Klik voor vergroting

Klik voor vergroting